baha21
Puanı : 16969.37
SANALBASIN.COM ÜYESİDİR

Hakkında

BAHA HABER AJANSI TARAFTAR DEĞİLİZ HABERCİYİZ MUHAMMET BAHA DAMAR BAHA SAHİBİ
  • Soğuk ve yağışlı hava geliyor

    Bugün özellikle İstanbul'da hissedilen yalancı bahar çok uzun sürmeyecek. Türkiye, pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek `soğuk` ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalacak, salı gününden itibaren tekrar artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, pazar günü Trakya, Marmara, Kuzey ve Kıyı `Ege,` Batı `Karadeniz` ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, `Bilecik` ve `Kütahya` ile Bursa'nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve `kar` şeklinde olacak. HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN "SALI GÜNÜ TERK EDECEK" Yağışlı sistemin pazartesi günü Marmara'nın doğusu, `Karadeniz,` İç `Ege,` İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra salı günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazartesi kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde ise karla karışık yağmur ve `kar` şeklinde olması bekleniyor. "ANKARA İSTANBUL OTOYOLUNDA ULAŞIM AKSAYABİLİR" Kar yağışının pazartesi akşam saatlerine kadar Ankara-İstanbul otoyolunun özellikle Kızılcahamam ile `Düzce` arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtilirken, pazartesi iç ve doğu bölgelerde görülecek `kar` yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Hava sıcaklığında hafta sonunda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Pazartesi kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalacak sıcaklıklar, salı gününden itibaren tekrar artacak.

    19.12.2014 23:03
  • Bursa'da kural tanımayan sürücülere ceza yağacak

    `Alışveriş` merkezleri ve hastanelere yakın mesafelerde `araç` `park` alanı için tahsis edilen alanlar diğer sürücüler tarafından işgal edilmeye devam ediyor. Sorumsuz vatandaşlar yüzünden araçlarını `park` etmekte sıkıntı çeken engelli vatandaşlar, çareyi `trafik` ekiplerini aramakta buluyor. Gelen şikâyetleri değerlendiren ekipler, Karayolları `Trafik` Kanunun 61/0 maddesine göre gerekli `ceza` işlem uyguluyor. Yanlış yere `park` etmenin cezası 77 lirayken, engelli araçların `park` yerini ihlal edenlere 154 lira `ceza` kesiliyor. Buna çekici ve otopark ücreti eklenmesiyle `ceza` daha da artıyor. Ayrıca vatandaşlar, plakalarında “engel işareti olmayan” ya da “engelli aracı `park` kartı“ bulunmayan araçları fotoğraflayıp, `zaman,` yer ve plaka bilgilerini mail yoluyla bursatrafikdnt@egm.gov.tr adresine bildirmeleri veya Emniyet Genel Müdürlüğünün `akıllı telefonlar` için uygulamaya geçirdiği "online ihbar"a göndermeleri halinde bu araçlara `para` cezası kesiliyor.

    19.12.2014 22:59
  • Yılbaşında okullar tatil..

    01.01.2015 Tarihinde Tüm okullarda `tatil` edilecek.. BİLGİNİZE......

    19.12.2014 22:53
  • Plaket ve hediye zaten verilemiyordu

    Başbakan Ahmet Davutoğlu dün açıkladığı yeni `eylem` planı sırasında, kamu kurumlarının plaket ve `hediye` veremeyeceğini, bunun israf olduğunu şu sözlerle belirtmişti: "Bundan sonra bir Başbakanlık genelgesi ile bütün kamu kurumlarına yansıtılacak, son yaptığımız ziyaretlerde veya il ziyaretlerinde gördüğümüz çoğu depolandırma problemi bile çıkaran bu plaketler ve hediyelerle ciddi bir israf alanı oluşuyor. Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra başta benim yaptığım ziyaretlerde `olmak` üzere hiçbir ziyarette yerel yönetimler, valilikler veya diğer kurumlar plaket `hediye` sunumunda bulunmayacaklar. Eğer `hediye` edilecekse, şahsen genel uygulama halinde bana yönelen hediyeler bağlamında dile getirmiştim, `ağaç` dikimi, fidan dikimi `hediye` olabilir, küçük bir belge ile bu fidanların o kişi adına o bölgede dikildiği söylenebilir, o kadarı yeter. Yoksa süslü plaketler, kullanım değeri çok düşük hediyeler veya kişileri öne çıkaran israfa dönük hediyeler bundan sonra kamuda söz konusu olmayacak." Ancak plaket ve `hediye` vermek, 2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince zaten yasak. Ayrıca kamu kurumlarının yıldönümü, `kutlama` ve organizasyon yapması da yasak. Ama bu yasaklara uyulmuyor. 2007/3 sayılı Tasarruf Tedbirleri başlıklı Başbakanlık Genelgesinin ilgili hükümleri şu şekildedir: "* Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç, açılış, konferans, seminer, yıldönümü ve benzeri `kutlama` ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle `gezi,` kokteyl, `yemek` ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, `hediye` ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır. * `Yılbaşı` ve bayram dönemlerinde kamu görevlileri tarafından gönderilecek tebrik, telgraf ve benzeri posta hizmetlerine ilişkin `kağıt,` baskı, posta ve benzeri giderler hiçbir şekilde kurum ve kuruluş bütçesinden ödenmeyecek, mevzuat gerekleri dışında, kurum ve kuruluşların tasarrufları altında bulunan kaynaklardan plaket, hatıra, `hediye,` eşantiyon türü işler yaptırılmayacaktır." Görüldüğü üzere, 2007 yılından bu yana plaket ve `hediye` için bütçeden harcama yapmak yasak. Ancak kamu kurumları yöneticileri burada başka bir uyanıklık yapmakta ve bu konudaki giderleri başka bir şekilde ödemektedir. Bu bazen `banka` promosyonu, bazen işadamları bazen de döner sermaye geliri olabilmektedir. Esas tedbir alınması gereken nokta burasıdır. Bu `eylem` planını hazırlayan bürokratların, Başbakan Davutoğlu'nu yanlış yönlendirdiklerini düşünüyoruz.

    19.12.2014 22:50
  • F.Bahçe‘de 9.5 ay sonra bir ilk!

    `Spor` Toto Süper Lig 14. haftasında `Fenerbahçe` ile `Kayseri` Erciyesspor arasında oynanan karşılaşma ile Egemen Korkmaz 9.5 aylık hasrete son verdi. 333 TL den başlayan taksitlerle `araba` fırsatını kaçırmayın! Spor Toto Süper Lig 14. haftasında `Fenerbahçe` ile `Kayseri` Erciyesspor arasında oynanan karşılaşma sarı lacivertli ekip adına uzun bir hasretin sona ermesini sağladı. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşma için teknik patron İsmail Kartal tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Egemen Korkmaz, 9.5 ay sonra ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11'de başlamış oldu. Deneyimli savunma oyuncusu en son 1 Mart 2014 tarihinde oynanan Gençlerbirliği maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. O mücadele takımın başında İsmail Kartal yerine Ersun Yanal görev yapıyordu. Karşılaşma öncesinde konuşan İsmail Kartal ise, "Egemen Korkmaz, hemen hemen 4 haftadır takımla birlikte çalışmalara başladı. İki tane de kupa maçı oynadı. Kendini iyi hissediyordu. Yabancı sınırından da dolayı Egemen ile başlamayı uygun gördük" ifadelerini kullandı.

    19.12.2014 21:04
  • Mahkemeden flaş Gülen kararı

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık soruşturması kapsamında, şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. 1. Sulh `Ceza` Hakimliği, savcılığın talebini kabul etti Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Aralık 2014'te, Sulh `Ceza` Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, "Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen `medya,` `ekonomi` ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen `suç` örgütünün lideri olan şüpheli Fethullah Gülen'in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği" kaydedildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık soruşturması kapsamında, şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Aralık 2014'te, Sulh `Ceza` Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, "Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen `medya,` `ekonomi` ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen `suç` örgütünün lideri olan şüpheli Fethullah Gülen'in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği" kaydedildi. Talep yazısında, halen Amerika'da yaşadığı belirtilen Gülen'in, "Soruşturma kapsamında `suç` işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı ve uzun süreden beri yurt dışından olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün olmadığı" ifade edildi. Yazıda, bu nedenlerle şüpheli Gülen hakkında, CMK'nın 94. maddesi uyarınca yakalama emri düzenlenmesi talep edildi. 1. Sulh `Ceza` Hakimliği, savcılığın talebini kabul etti.

    19.12.2014 21:00
  • Trabzonspor'un talebi reddedildi "Futbolda şike davası"

    `Trabzonspor` Hukuk Kurulu'nun, futbolda şike iddialarına ilişkin davaya bakan İstanbul 13. Ağır `Ceza` Mahkemesi başkanı ve üye hakimlerin tarafsızlıklarını yitirdikleri iddiasıyla davadan çekilmelerini içeren talep, reddedildi. Kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, bir süre önce sunulan dilekçeyi işleme alan İstanbul 14. Ağır `Ceza` Mahkemesi'nin, `Trabzonspor` Hukuk Kurulu'nun "reddi hakim" talebini değerlendirdiği öğrenildi. Mahkemenin, bordo-mavili kulübün bu talebini reddettiği bildirildi. Şike iddialarına ilişkin davaya bakan İstanbul 13. Ağır `Ceza` Mahkemesi başkanı ve üye hakimlerin tarafsızlıklarını yitirdikleri iddiasıyla davadan çekilmelerini içeren talep, reddedildi. `Trabzonspor` Hukuk Kurulu avukatlarınca davaya bakan İstanbul 14. Ağır `Ceza` Mahkemesine gönderilen dilekçede, `mahkeme` başkanı Metin Tamirci, üye hakimler Adnan Kahraman ve Fatma Altun Şahin'in 13 Kasım 2014 tarihindeki duruşmada Trabzonspor'un taleplerine karşı yaklaşımlarının tarafsız olmadığı savunulmuştu. Davada Trabzonspor'la ilişkili olduğu belirtilen kişilerin beraat emesi sebebiyle Fenerbahçe'nin suçtan zarar görme vasfının ortadan kalktığı öne sürülen dilekçede, bu nedenle duruşmalara katılma hakkı olmayan `Fenerbahçe` Kulübü'nün duruşmalara katılmasına izin verilmesinin hukuka aykırı olduğu belirtilmişti. Dilekçede, Tamirci, Kahraman ve Şahin'in tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunularak, davadan çekilmeleri talep edilmişti.

    19.12.2014 20:56
  • YİNE DEMBA BA

    Beşiktaşın parlayan müslüman yıldızı Demba ba bugün yine üstün bir performansla oynuyor. MAÇ DEVAM EDİYOR....Asteras Tripolis 0 - 1 `Beşiktaş`

    27.11.2014 23:12
  • FIRTINA 3 BÜYÜKLÜĞÜNDE KASIRGAYA DÖNÜŞTÜ

    UEFA `Avrupa` Ligi L Grubu'nda `Trabzonspor,` konuk ettiği Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını 3-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. UEFA `Avrupa` Ligi L Grubu'nda `Ukrayna` temsilcisi Metalist Kharkiv'i 2-1 yenen `Trabzonspor` puanını 10 yaparak ikinci sıradaki yerini korudu ve ikili averajda da önde olduğu Lokeren'i geride bırakarak üst tura yükselmedi garantiledi. Bordo – mavililere galibiyeti getiren golleri 36'ncı dakikada Belkalem, 87'nci dakikada Mehmet Ekici ile 90+5'inci dakikada `kaleci` Goryainov `kendi` kalesine attı. Trabzonspor'da Medjani 77'nci dakikada kırmızı kart gördü. UEFA'DA 100. `GOL` BELKALEM'DE UEFA Kupası ve UEFA `Avrupa` Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 69 maçta 99 `gol` kaydeden Trabzonspor'un 'dalya' sayısı Cezayirli oyuncu Belkalem'den geldi. 36'ıncı dakikada Mehmet Ekici'nin kornerini kafayla filelere gönderen Belkalem, bordo – mavililerin UEFA Kupası'nda oynadığı 70'inci maçında 100'üncü golünü kaydetti. Grubun son maçında `Trabzonspor` deplasmanada lider Legia ile karşılaşacak. Bordo-mavili ekip son maçta Legia yenerse gruptan lider olarak çıkacak.

    17.11.2014 15:18
  • Arena'da vahşet

    Milli maçtan sonra Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya'nın stattan ayrılışını görüntülemek isteyen kameraman ve foto muhabirlerine fiili müdahalede bulunuldu. Bu üçlünün stattan ayrılmasının ardından `Fenerbahçe` Kulübü'nün güvenlikçileri gazetecilere tekme `tokat` saldırdı. Türk Telekom Arena'daki Türkiye-Kazakistan maçından sonra Volkan Demirel; beraberindeki Emre Belözoğlu ve `Fenerbahçe` `Futbol` Takımı Menajeri Hasan Çetinkaya ile birlikte ayrılırken çirkin olaylar yaşandı.

    11.11.2014 17:21
  • Sayfa :

    Hakkında

    BAHA HABER AJANSI TARAFTAR DEĞİLİZ HABERCİYİZ MUHAMMET BAHA DAMAR BAHA SAHİBİ